miercuri, 8 decembrie 2010

Cronica unei societati senilizate prematur I

... Nu ma pot abtine.
Ma uit acum la realitatea si nu imi vine sa cred!!! O SINGURA mama(!!!) si o adunatura de valorosi printre care Orban si Ciorbea isi dau cu presupusu cum si de ce alege guvernul poloBOC sa taie cei 85% din salariu indemnizatie de crestere a copilului sa limiteze la un an concediul pentru mame si tot restul.
Una din grijile principale puse pe tapet ar fi costurile pe care le vor presupune viitoarele crese, si cheltuielile generate de mizeriile inevitabile de acolo(boli, furaciuni cu mancarea, neglijenta etc.). Perfect plauzibil.

NIMENI nu vrea insa sa se uite mai departe de 2011-2012... de fapt si de drept omuletii astia vin cu o aberatie prin care descurajaza natalitatea... CINE va mai contribui la Pilonul 1 de pensii? cine va 'sustine' societatea imbatranita de peste 35 de ani? Evident asta nu mai e problema guvernului Boc, dar ar trebui sa fie o prioritate pentru cei care astazi au intre 20 si 40 de ani. Si prin aceasta plafonare a contributiei pentru viitoarele mame la derizoria suma de 600 de RON... CINE VA FI INCURAJAT sa-si mai faca copii? Oare nu cumva tot tigancile si betivele care fac din asta sport de performanta? Toarna o liota de copii doar sa primeasca alocatie pt ei si eventual sa aiba flota de trimis la cersit.
CARE ESTE VIZIUNEA aici? simplu. Nici una

mi-este efectiv jena de societatea in care traiesc. in FRANTA si-au tras niste batai crunte si s-au facut niste greve incredibile la auzirea vestii ca se doreste CRESTEREA varstei de pensionare... la noi s-a votat pur si simplu. In Irlanda studentii au protestat exemplar cand s-a decis diminuarea bugetului pentru educatie!!! la noi penibilitatea aia de protest al profesorilor a fost cel mai bun pretext de chiul pentru toata suflarea elevo-studenteasca.

Din pacate degeaba se aduna unu trei cinci omuleti la un talk show si arata cu degetu(total pertinent de altfel) magariile porcariile si incapacitatile acestui guvern. singurii care ar putea incerca sa schimbe ceva am putea fi noi. Eu, tu ei ele... cei care azi asteapta un copil, cei care la anu peste doi sau peste trei vor avea de gand sa isi faca unul... toti cei care peste 35-40 de ani vor iesi la pensie.

Banci, benzinarii, spitale... teoretic absolut toata lumea maine ar trebui sa lase tot si sa puna mana sa iasa in strada. But that's never gonna happen here.

2 comentarii:

  1. dea..singura postare unde pot sa fiu de acord cu tine

    RăspundețiȘtergere
  2. i don't know if that's a good thing or a bad thing... parca imi placea mai mult cand nu erai de acord cu mine

    RăspundețiȘtergere