joi, 25 octombrie 2012

raspuns la 'Scrisoare catre motociclisti(...)' de Cristian Bandea

Articolul poate fi citit aici
Prietene... si eu sunt posesor de motocicleta care face galagie, si aceleasi urari de bine ti le transmit si eu. Cand si daca vei avea vreodata placerea sa-ti culegi borsu-n vreo salvare, si daca va sa fie sa ai nevoie de vreun transplant, sa mentionezi ca ai dori sa se faca o selectie atenta de organe, nu cumva sa provina de la vreun retard pe doo roti, posesor de bezna-n minte si in gand. Nu stiu cum te pozitionezi ideologic fata de tatuaje, dar probabil ca ti-ar prinde bine sa-ti tatuezi mentiunea asta undeva pe ceafa. Daca traiesti in Romania si te deplasezi motorizat, s-ar putea si tu la un moment dat sa ajungi in decor cu maruntaiele pe-afara. Eu unul in locul tau n-as risca sa primesc vreun rinichi de la unu din oligofrenii galagiosi. Am o curiozitate... manelele iti plac? tiganii cefosi din ursuleti care te scuipa, iti taie calea, iti ciupesc gagica de cur, sau iti bubuie maneaua sub geam ti se par mai cool sau de astia ai o jena sa scrii? ti-e tarsa ca-ti sparg capu sau sefii tai de la ei isi iau tainul?
Hai sa-ti spun si eu ceva: daca ai ajuns pana aici si ai putut sa pui o asemenea cugetare in pagina de internet, si mai mult - il denumesti... articol post sau oricum altcumva - chiar meriti sa iti fie interzis sa zamislesti copii pe lumea asta. Poti insa sa dormi linistit. Motociclistii din Romania sunt o masa amorfa total pasiva. Daca un omolog de-al tau bulgar, sarb, grec, francez, german, muntenegrean, ucrainean, rus, italian sau spaniol ar fi scris si publicat asa ceva, s-ar fi putut astepta la represalii serioase. De la o binemeritata mama de bataie... altminteri la fel de obiectiva si 'politically correct' ca si articolul tau, pana la total nejustificate acte de vandalism asupra diverselor bunuri pe care din intamplare ai ajuns sa le detii. Motociclistii la care te-ai referit sunt in esenta tot romani. De ei, de parintii bunicii si strabunicii lor si-au batut joc de-a lungul timpului diverse clase de lideri - care politici care 'ideologici'... si au spiritul civic de initiativa si revolta la fel de amortit ca restul populatiei, care accepta obedienta tot cacatul pe care il respiram si eu si tu si restul in fiecare zi. Crede-ma insa pe cuvant. scrie undeva pe tine cu litere mari ca decat sa primesti vreun organ de imblanzitorii de cai putere, analfabeti, satui de linistea etenra, dornici sa ti-o futa pe a ta, mai bine te lasa insirat pe sosea sau plin de boli si suferniti sa-ti consumi cu demnitate sfarsitul.
Pe masura ce scriu imi dau seama cu groaza ca totusi noi doi avem ceva in comun. Ii detesti desi nu ii cunosti pe cei care fac zgomot pe strada; pe aceia despre care, total eronat altminteri, estimezi ca dupa ce au pus de-o incalcare a oridinii si linistii publice 's-au insirat pe sosele', dar ale caror organe pana la urma dau sansa altora, meritoriu sau nu, la viata - sansa pe care tu ai vrea sa le-o interzici.
Ei bine nici eu nu te cunosc, dar detest fiecare gura de aer pe care o tragi, si ar fi foarte corect ca la un moment dat viata sa te puna fata in fata cu dorinta pe care ai exprimat-o in scris in acea mizerie de postare.

later edit:
articolul lui Bandea a fost editat. editat e un fel de-a spune. rescris e mai aproape de adevar.
Ma intreb daca ar trebui sa sterg acest post sau nu. In esenta domnul Bandea a expus lucrurile asa cum simte de fapt, ulterior asaltat fiind de atatea mesaje l-a cuafat lasand cumv in offsaid stivele de critici. ei bine eu unul raman consecvent fata de el si 'munca' pe care o presteaza si pastrez postul asa cum l-am scris.

2 comentarii: