miercuri, 27 octombrie 2010

cica proteste

Salutare!

Ma... observ ca de ceva vreme e foarte la moda sa faci politica. Adica in ultimii ani am vazut intrand in hora asta imputita oameni care mai de care: de la victor socaciu sau Mircea Diaconu pana la Oana zavoranu. Am zis... 'ba ne-am dat dracu'. Acum nu ca inainte de alergeri s-ar fi putut vedea ceva mai civilizat, dar de la alegeri incoace, de cand a iesit toata curvasareala aia cu voturile din franta si rasturnarea de situatie Base Geoana, nu am mai putut invarti cinci canale la rand ca am dat doar de 'talk show-uri' unde auzeam cam aceleasi placi: Basescu vs moguli manipulatori, sau Mogulii plangand poporul asuprit de tiranul basescu.
E la dracu! si mai noi nici pe facebook nu mai poate arunca omu un ochi fara sa vada o Muie Basescu sau un Jos Guvernu!

Azi la moda e porcaria asta de 'Potiune de cenzura' a lui Pesedix si Penelix , vezi doamne un FSN la initiativa unor Haiduci moderni.

Acum nu vreau sa fiu si eu cul ca toata lumea, dar nu ma pot abtine sa scriu una alta macar aici.
Pe scurt MA PIS pe tot guvernul Boc, si pe tzaranu asta de Basescu care, in al 13-lea ceas, ne-a aratat TUTUROR cam din ce aluat e facut si cam ce ii poate pielea. Nu stiu voi ce parere aveti si, desi s-au scris mii - poate chiar zeci de mii de opinii despre asta, eu sincer, citind faimoasele stenograme ale lui Vantu... am luat un mare pumn in dinti vazand scris negru pe alb cum s-a facut 'politica' in romania si cam cine si cum a putut sa 'scoata capu'. Adica omu e atat de bazat incat daca maine se scufunda trage dupa el poate mai bine de 80% din 'crema'/fruntea tzarii. Si treaba e cu atat mai imputita cu cat nu ar cadea numa politicieni...ci ar cadea baietii de peste tot. Oare nu e clar pentru toata lumea ca omu asta n-o sa ajunga la parnaie? si nu pentru ca ar avea ai avocati sau a dreptate... ci pentru simplu motiv ca cei care ar trebui sau l-ar putea trimite acolo, ar ajunge aproape imediat sa ii tina de urat. sau ma rog... sa-si tina de urat in gasca pazindu-si rozeta unu altuia.

Revenind insa putin la evennimentele de azi. Mai oameni buni, sunt de acord ca ar fi ideal sa se schimbe actuala guvernare, si actualul presedinte. Dar de ce va mintiti crezand ca Antonescu si Ponta ar fi oamenii potriviti sa o faca? sau in cazul in care le-ar fi iesit azi... chiar va imaginati ca ar fi schimbat ceva peste noapte?! Suntem naivi si ne imbatam cu apa rece. Pentru moment noi stam cu caciula in mana la FMI si din transele acordate S-AU PLATIT PENSII SI SALARII!!!!!! Nu a ramas nimic pentru infrastructuri agricultura cercetare investitii sau alte basme de-astea. De acord ca nu exista nici o viziune in momentul de fata in guvernul Spartanel si intreaga activitate desfasurata de babalaii astia seamana cu o vacanta de vara nereusita a unei gasculite de liceeni tembeli si fumati. Eu unul insa, ma indoiesc profund ca acel potential guvern de criza psd-pnl in asa zisele sase luni de non-combat/comuniune si armonie,ar fi clintit vre-un centimetru tzara, din groapa in care se afla acum . Am fi schimbat o gasculitza cu alta.

Vreti sa vorbim de proteste? Pai hai sa vorbim. Au facut tam tam cinci zile la rand ca bugetarii din toata tzara, uniti in cuget si simtiri, vor sa vina cu zecile de mii sa rastoarne puterea. Anuntau cifre cu 8 in fata cu patru zerouri. Au plans la toate colturile ca transportatorii, mititeii, raman fara licente de transport, ca potera ii intoarce din drum sau ca oltu se revarsa la comanda divinitatii pedeliste... cert e ca cei mai viteji dintre sindicalisti care au facut fata urgiei pedeliste n-au fost 8zeci ci mai degraba 3zeci de mii. Oricum, sa vezi atata popor strans la un loc, nu e putin lucru.
Si dau azi sa traversez pe la trei, in cele cinci minute de pauza de masa, sa ma duc peste garla sa imi iau ceva de crapelnita, si ce vad? Patru domni care se tineau de subtiori razand cu gura pana la urechi imortalizandu-se in capitala. de la distanta zic 'ahaaa astia sunt protestatarii care isi mai dezmortesc oasele - ia ca daca tot ne intersectam poate iau pulsul natiunii' si ajung langa ei si ce sa vezi? Toti cu fesuri alb albastre-n varfu capului pe care cu multa mandrie scria U Craiova, iar domnii patrunsi de atata indignare si revolta spargeau seminte si faceau pronosticuri pt meciurile din weekend. Adica... ce motiune? ce guvern? " 'aidi ba d-acia ca umpluram podu. Ba daca o bate steaua ma umplu de bani. bagai la pariuri 1x'-(partea cu x-u s-ar putea sa o gresesc. mi s-a parut revoltator si amuzant in acelasi timp, dar nu stiu exact cum sunt schemele astea de pariuri).
Adica veniti cam ca la meci, probabil pe-o friptura sau un kil de branza, sa faca act de prezenta.
Pe urma, cam cand spargeau ei gasca sa se duca spre locurile de bastina, eu ma indreptam catre casa. Motiunea picase. La naiba... tot cheiu era plin cu autocarea si de jur imprejur lumea oricum numa suparata nu. Poante, bancuri si ceva oboseala. Asa ca din punctul meu de vedere ni s-a demonstrat inca o data, ca sindicatele sunt conduse de niste marionete, si ca de fapt deservesc interesele partidului care ofera cel mai mult... liderului sindical si nicidecum sindicalistilor. una peste alta, supararea oamenilor filmati prin piete, nu am putut-o vedea si 'incognito' pe strada.

Asa ca sincer? o facatura cap coada povestea asta.

Oare vom vedea vreodata in romania(cu r mic), nu spun un set de proteste adevarate ca in franta spania irlanda sau grecia, dar macar un mars al tacerii civilizat, pasnic, fara pancarte fara vuvuzele si trompete, fara ars de cashchete sau alte badaranii de-astea? Corporatisti, studenti, pensionari, bugetari, mecanici auto, controlori ratb, bone, gardieni publici, jandarmi... toti oamenii sa defileze pe trotuar inclonati frumos pe un pe un traseu antestabilit... jumatate de ora intr-o pauza de masa 'On a given Monday'? Probabil ca nu, desi cu totii ... platitori de rate, parinti, copii, actori profesori frizeri simpli cersetori... cu totii avem deja de multa vreme toate motivele sa o facem.

La final doua delight-uri



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu