luni, 5 octombrie 2009

Pe scurt... fara menajamente

george holbrook jackson spunea la un moment dat ceva de genu: "Man is a dog's idea of what God should be".

Nu de putine ori mi-a fost dat sa vad animale fara stapani chinuite, flamande sau bolnave, tarandu-se de colo colo. Nu stiu cine/cati au rabdarea, curajul sau curiozitatea sa le caute privirea acestor animale nefericite. de cele mai multe ori, daca stai sa-l privesti in ochi poti citi depoptriva spaima, teama, caldura si incredere. vorbe n-au sa spuna 'ia-ma cu tine'.

Poate sunt un caz pierdut de viitor mos care in loc sa stranga sticle sau pungi de plastic are sa aiba casa plina de catei pisici si alte asemenea. Cine stie?

Ei bine duminica, venind in minunata statiune balneara Techirghiol, mi-a fost dat sa vad o scena tare trista. un catel... latzos, fusese lovit de o masina. Cum... nu stiu, piciorul din spate nu il avea rupt dar avea o plaga ce sangera abundent. in zadar am incercat sa aflu unde exista un cabinet de medicina veterinara un medic veterinar, sau ORICINE care sa poata ajuta bietu animal... care in mod ironic scapase de o chestie tare nasoala, fara oase frante. Raspunsul primit a fost pe cat de sincer pe-atat de tembel si... trist "ce domnu aici nu suntem la discovery" de unde ambulanta sau medicina veterinara. Am gaditalt catelu, am incercat sa ne imprietenim cu niste schnitzele, cert e ca, desi indrumat telefonic de un medic veterinar foarte talentat(anca cioran!!!) de la bucuresti, nam avut ce sa ii fac doar cu fasa ampicilina si lichid de parbriz pe post de dezinfectant. De aseara pana azi... evident catelul si-a dat obstescul sfarsit.

Mieste foarte greu sa exprim in cuvinte stima pentru acel sofer, pentru oamenii de aici, pentru poporul roman, si tzara in care traiesc pentru modul si consideratia cu care este privit fenomenul cainilor si pisicilor fara stapani(si implicit cei care incearca sa faca ceva constructiv in sensul asta).
lucrurile nu se vor schimba prea curand, cu siguranta postul asta nu are sa ajunga la urechile/ochii cui ar putea face ceva in sensul asta, si chiar si asa daca ar fi, acum sunt alte chestii arzatoare pe ordinea de zi. Pe scurt postul acesta are un singur scop... Un sfat cinic dar sincer, adresat tuturor acelor talentati care circula liberi pe strazile patriei, tuturor acelora care au oglinzi retrovizoare doar de decor, sau cei care nu franeaza, din principiu, doar pentru o javra de caine:

" Bai efemerilor!!! daca nu sunteti in stare sa ocoliti animalul si treceti cu atata nonshalanta peste el, barem faceti dracu treaba pana la capat, si nu-i mai lasati schilozi pe margini de drumuri. Fitzi 'adevarati' pana la sfarsit, dati dovada de spirit civic si curatzati tzara de potai si javre (dar pentru binele nostru, al tuturor, incercati sa nu o faceti pe langa un b 01 xsr sau un b35xwr ...)".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu